Provincie Utrecht maakt special over water

Wateropgaven Utrecht
Kees.jpg CU-ImpactLogo-in-vierkant-RGB.jpg
Door Kees de Heer, ChristenUnie op 5 januari 2024 om 13:38

Provincie Utrecht maakt special over water

De provincie Utrecht en de gemeente Utrecht maken jaarlijks een special, met allerlei gegevens die relevant zijn voor politici en geïnteresseerde burgers. De eind 2023 gepresenteerde special gaat over alle wateropgaves.

De waterkwaliteit is vrijwel op veel plekken niet op orde, de waterkwantiteit is eveneens her en der een probleem. Want in veel natuurgebieden hebben we last van verdroging, terwijl we in veel woonwijken serieus last hebben van wateroverlast. Al eeuwenlang zoeken we naar een balans tussen het land dat we gebruiken en de ruimte die het water nodig heeft. 

Vanwege de klimaatveranderingen moeten we ons opnieuw aanpassen. We moeten dijken versterken, inspelen op dreigende tekorten aan drinkwater, regenwater opvangen in onze eigen achtertuin of woonwijk. De nieuwe brochure van de ‘Staat van Utrecht’ biedt een beknopt en helder overzicht van allerlei uitdagingen.

Deze special ‘Kennismaken met de wateropgaven in de provincie Utrecht’ is speciaal gemaakt voor nieuwsgierige inwoners. De stijgende zeespiegel, tekorten aan zoet water, bodemdaling, waterzuivering, verantwoordelijkheden van waterschappen en gemeenten, alles komt aan bod.

De ‘Staat van Utrecht’ is een onafhankelijke kennisbron die data en inzichten verzamelt, over de provincie Utrecht en haar 26 gemeenten. Bekijk de hele special via deze link: ‘Kennismaken met de wateropgaven in de provincie Utrecht’.

Labels: , , , ,